Thursday, September 18, 2014

LAH NI ZAMAN BANYAK SONGSANG....RASULLULLAH SAW TAK JAMIN KEISLAMAN SELEPAS 300 TAHUN BAGINDA SAW WAFAT

Masjid songsang rasmi hari ini

Cape Town: Seorang ahli akademik akan meneruskan rancangan merasmikan apa yang dipanggilnya ‘masjid terbuka’ hari ini.
Masjid berkenaan, menurut pengasasnya, Dr Taj Hargey, profesor di Pusat Pendidikan Islam Oxford di Britain, akan dibuka kepada semua orang termasuk yang bukan Islam dan gay.

Menurutnya, dia tetap meneruskan rancangan membuka masjid itu walaupun menerima ancaman daripada pelbagai pihak. Dalam kenyataannya kepada akhbar The Cape Times, Hargey berkata, sudah tiba masanya untuk melancarkan ‘revolusi agama’ sesuai dengan revolusi demokrasi di Afrika Selatan dan masjid itu akan dibuka kepada semua orang, termasuk gay untuk bersembahyang di situ.
Ceramah yang akan diadakan bersifat progresif, berilmu dan sama rata.

Wanita akan dibenarkan menjadi imam sementara golongan gay dan bukan Islam dialu-alukan datang.

“Ada yang ancam membunuh saya kerana masjid ini. Tetapi saya tak peduli,” katanya.
FotoRHEEL Raza 60, mengimamkan sembahyang Jumaat di pusat pendidikan Islam Oxford yang diketuai Hargey tidak lama dulu.
Masyarakat Islam Cape Town menyelar masjid itu dengan sebahagiannya menyifatkan Hargey sesat dan menyesatkan.

Majlis Islam Afrika Selatan (MJC) tidak mempunyai kuasa terhadap masjid itu. Timbalan Presidennya, Riad Fataar memberitahu wartawan, pihaknya sudah memulakan siasatan terhadap masjid berkenaan. Riad juga memberitahu, dia menganggapnya tempat ibadah, bukan masjid.
“Apa juga yang bertentangan dengan Islam, akan mendapat kecaman daripada MJC,” kata Riad.

Sementara itu, Hargey berkata, masjid yang terletak di Wynberg itu, tempat dia dilahirkan, akan dirasmikan jam 1 petang hari ini. Azan akan dilakukan dalam bahasa Inggeris dan Arab sementara khutbah dalam bahasa Inggeris keseluruhannya. Wanita pula dipelawa solat sama saf dengan lelaki. Menurut Hargey, dia akan membaca khutbah sulung dan topiknya berkait dengan kewujudan bersama Kristian dan Islam. Dia menjangka 300 orang akan hadir pada majlis pembukaan itu.

Umat Islam Afrika Selatan bercadang berarak ke masjid berkenaan untuk mendesaknya ditutup sama sekali. - Agensi

Anak lembu berwajah manusia?

Emazizini: Penduduk yang kehairanan bertumpu ke rumah keluarga Sebenzile di Afrika Selatan baru-baru ini untuk melihat sendiri anak lembu yang didakwa separuh manusia.
Ramai percaya lembu diberi nama Nyamazane itu ‘dirogol’ selepas ia melahirkan anak dengan wajah manusia dan dua organ seks berbeza. Sebenzile Mlangeni, 60, dari Kampung Emazizini, memberitahu akhbar tempatan, Daily Sun, lembu itu melahirkan anaknya Ahad lalu.

“Kira-kira jam 12 tengah hari, saya melihat kaki lembu keluar dari Nyamazane. Lembu itu mengalami kesakitan yang teruk. Proses melahirkan itu mengambil masa lebih lama berbanding biasa,” kata Sebenzile.
“Saya memanggil anak saya untuk membantu. Selepas menarik anak lembu yang sudah mati itu keluar, kami terkejut melihat mukanya seperti manusia.

“Beberapa penduduk berkata, lembu itu mungkin dicabul di padang ragut oleh orang yang tidak dikenali. “Kami tidak pasti bagaimana untuk mengebumikannya, sama ada seperti manusia atau menghantarnya kepada doktor untuk memeriksanya,” kata Sebenzile.

Berita mengenai kelahiran ganjil itu turut mengejutkan Datuk Bandar Ukhahlamba, Thulani Sibeko.
FotoMUKA anak lembu yang dikatakan seperti manusia.
“Saya terkejut melihat gambar anak lembu itu. Saya menyangka gambar itu diubah suai,” kata Sibeko.

Seorang pegawai tempatan, Induna Malinga berkata, sepanjang hidupnya, ini kali pertama dia mendengar cerita lembu melahirkan manusia.
Keluarga Sebenzile berkata, mereka kini takut untuk menyembelih Nyamazane.

“Kami melihatnya seperti manusia kerana dia melahirkan seorang manusia. Mana boleh dagingnya kami makan,” kata Sebenzile. - Agensi

Islam tawan 16 kampung Kurdis

Beirut: Tentera Kurdis merayu bantuan ketenteraan daripada pelbagai pihak di wilayah mereka dalam usaha mengekang kemaraan kumpulan Negara Islam (IS) di utara Syria berhampiran sempadan Turki.
Perkara berkenaan dinyatakan seorang pegawai tentera Kurdis semalam selepas IS menawan 16 perkampungan mereka di barat bandar utama puak itu, Ayn al-Arab atau turut dikenali sebagai Kobani.

Timbalan komander tentera Kurdis di Kobani, Ocalan Iso memberitahu media, kumpulan berkenaan menggunakan senjata berat termasuk kereta kebal dalam serangan itu.
Kumpulan pemerhati Syria yang berpejabat di London berkata, penduduk awam Kurdis di kawasan berkenaan melarikan diri dari kampung masing-masing kerana bimbang IS akan melakukan pembunuhan beramai-ramai. Jurucakap Parti Kesatuan Demokratik Kurdis, Nawaf Khalil berkata, kumpulan bersenjata Kurdis terpaksa berundur kerana tidak mampu berdepan dengan militan IS yang datang dengan bala tentera yang besar.

“Pertempuran di Kobani adalah yang paling ganas,” kata Nawaf. - Agensi

Anggota Tentera Makan Haiwan Haram Semasa Menjalani Latihan Survival?


Sebuah laman Facebook Listen Listen Original pada 31 Mei lepas mempersoalkan beberapa keping gambar yang memaparkan beberapa anggota tentera yang tidak diketahui daripada negara mana menikmati makanan di dalam hutan.

Menurut Facebook berkenaan, ia mendakwa anggota tentera berkenaan mungkin dari Malaysia dan dilihat menjalani latihan memakan benda ‘haram’ sebagai latihan ketika darurat.

Gambar itu dikatakan dipaparkan pada mulanya di laman web maahadsas.edu.my mengatakan bahawa para anggota itu diberi latihan kelangsungan hidup atau bagaimana cara untuk menangkap, memasak serta memakan.

“Antara binatang yang kelihatan ialah monyet, katak dan beberapa binatang liar yang lain,” katanya.
Di status Facebook berkenaan turut dipaparkan persoalan apakah tujuan sebenar latihan sebegitu diadakan dan ia dirujuk pula kepada kemungkinan latihan seorang ibu yang terdesak masalah kewangan untuk menjadi pelacur.

“Adakah ini latihan untuk menghadapi situasi darurat atau terdesak? Apakah selepas ini akan ada pula latihan melacur untuk ibu yang terdesak keputusan bekalan susu anak.

“Dr Mashitah dalam ruang soal jawab akhbar Harian Metro bertarikh 19 Jun 2005 mengatakan, dalam keadaan biasa memang melacur itu haram, tetapi jika terdesan dan darurat ia dimaafkan,” katanya.

Selepas puas memberikan soalan berbaur provokasi baru laman Facebook itu memohon pencerahan daripada Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan dalam isu gambar anggota tentera memakan haiwan yang pelik-pelik yang didakwa haram itu.

“Apakah perlu dilatih makan benda haram dalam keadaan darurat? Bagaimana pula jika latihan terebut dalam bulan Ramadhan, kerana orang berpuasa dalam bulan Ramadhan pun dibolehkan berbuka puasa sekiranya dalam keadaan darurat?,” katanya.

sumber

Gadis Melayu Masa Kini.

Gadis melayu masa kini semakin menjadi jadi dengan cara tersendiri, yang paling ketara adalah cara pemakaian yang kurang berdisiplin, Sepatutnya cara pemakaian gadis melayu yang asli adalah dengan memakai baju kurung yang tidak menampakkan bentuk badan serta bertudung menutup aurat, tetapi kita lihat remaja moden masa kini semakin menjadi-jadi disebabkan dengan perubahan semasa serta kenajuan teknologi yang canggih.
Kita lihat satu contoh seorang remaja yang memakai tudung tetapi "ekornya keluar", mana hilangnya maruah diri seorang remaja ini yang sanggup memakai pakaian yang dikatakan bertudung tetapi sebenarnya bogel.

No comments:

Post a Comment