Sunday, April 17, 2011

Kekasih Ronaldo berbogel untuk iklan

Britain guna jet masalah alat ganti


SEBUAH jet Typhoon berlepas dari sebuah pangkalan tentera udara dekat Bari, Itali kelmarin.


LONDON - Jet pejuang tentera Britain, Typhoon yang melancarkan serangan bom di Libya dalam minggu ini pernah digantung perkhidmatan pada tahun lalu.
Menurut ahli-ahli parlimen semalam, ia pernah digantung perkhidmatan disebabkan kekurangan alat ganti.
Namun, jet itu digunakan semula buat kali pertama dalam pengeboman di bandar Misrata, Libya dalam minggu ini.
Setiausaha Pertahanan Britain, Liam Fox menegaskan kelmarin bahawa jet itu pada akhirnya dapat digunakan.
Jawatankuasa Laporan Pembekalan Awam Dewan Rakyat menyatakan masalah bekalan alat ganti itu akan berkekalan sehingga 2015.
Menurut laporan tersebut, bekalan alan ganti tersebut mungkin dapat diselesaikan pada 2015.
Britain menyertai perang di Libya menerusi Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (NATO) yang menguatkuasakan zon larangan terbang di negara itu bagi mengelak tentera pemimpin Muammar Gaddafi melakukan serangan terhadap orang awam. - Agensi

Kekasih Ronaldo berbogel untuk iklan


IRINA SHAYK


LONDON - Teman wanita bintang bolasepak Real Madrid, Cristiano Ronaldo yang juga merupakan seorang model kelahiran Rusia, Irina Shayk, 25, mendedahkan seluruh badannya dalam satu iklan yang ditaja oleh Marc Jacobs, lapor sebuah akhbar semalam.
Irina yang terkenal dengan kecantikannya itu dikatakan bersetuju untuk menjadi model yang memerlukannya berbogel di depan kamera bagi memperaga rekaan terbaru Marc Jacobs itu.
Sejak 2008, Marc Jabobs telah meyakinkan begitu ramai bintang untuk bergambar bogel bagi memperagakan rekaan terbarunya untuk kempen amal bagi pesakit kanser dan antara model itu ialah Dita Von Teese, Victoria Beckham dan Marisa Miller.
Sementara itu, Shayk berkata, tubuhnya yang langsing adalah disebabkan oleh kerajinannya melakukan senaman dan bukan berdiet.
"Saya tidak pernah berdiet. Saya menganggap seseorang itu boleh makan apa yang dimahukannya dan melakukan senaman untuk membentuk tubuh tidak kira sama ada pergi ke gimnasium atau berjalan," katanya. - Agensi


Cukai mewah di Taiwan


GAMBAR bertarikh 8 April lalu menunjukkan sebuah kawasan pembinaan di Hsintien, Taipei, Taiwan.


TAIPEI - Presiden Taiwan, Ma Ying-jeou mengalu-alukan kejayaan rang undang-undang 'cukai mewah' yang diluluskan Parlimen semalam yang dilaksanakan dalam usaha untuk mengawal harga hartanah.
"Buat masa sekarang, para spekulator membuat keuntungan manakala pembeli-pembeli rumah mengeluh, kami berharap langkah ini akan memastikan keadilan," kata Ying-jeou ketika beliau bertemu dengan sekumpulan pemimpin perniagaan.
Beliau membuat komen itu selepas Parlimen meluluskan rang undang-undang yang membenarkan kenaikan cukai sehingga 15 peratus ke atas rumah yang tidak dihuni oleh pemiliknya.
Rang undang-undang itu yang turut melibatkan cukai sebanyak 10 peratus ke atas pelbagai jenis barang mewah seperti jet peribadi, kapal layar, kulit haiwan yang berbulu dan keahlian kelab golf.
Ia akan dikuatkuasakan pada awal Jun ini.
Kementerian Kewangan menganggarkan undang-undang itu akan membawa hasil cukai sebanyak AS$500 juta (RM 1.5 bilion).
Langkah ini diambil ekoran harga perumahan di Taiwan meningkat, menjadikan Taipei salah sebuah bandar raya yang termahal di Asia selain menyebabkan tekanan ekonomi disebabkan terdapat jurang perbezaan yang luas di antara golongan kaya dan miskin. - AFP


Kereta Mercedes remuk teruk rempuh garaj


KERETA Mercedes milik Donald Lambdin rosak teruk selepas ia merempuh garaj di rumahnya di Plymouth, England baru-baru ini.


PLYMOUTH, England - Seorang warga emas berumur 90 tahun di sini tidak mengalami sebarang kecederaan selepas dia terlibat dalam satu kemalangan di garaj meletak kereta di rumahnya, lapor sebuah akhbar semalam.
Lelaki itu, Donald Lambdin yang mengundurkan kereta jenis Mercedes C280 tiba-tiba tertekan pedal minyak dan keretanya itu hilang kawalan dan mengundur dengan laju dan meruntuhkan dinding batu di rumahnya itu.
Kereta itu bergerak kira-kira 20 meter ke belakang rumah.
Menurut Lambdin yang sudah mempunyai pengalaman memandu selama 50 tahun, kejadian tersebut sangat pantas dan dia tidak tahu bagaimana kereta itu boleh bergerak dengan laju
Keretanya rosak teruk dan ia tidak lagi boleh digunakan. - Agensi


Pasangan berkahwin berbogel jimat kos pakaian


MELANIE SCHACHNER (dua dari kanan) dan Rene Schachner (dua dari kiri) bergambar dalam keadaan bogel di Feldkirchen, Austria baru-baru ini


FELDKIRCHEN, Austria - Satu pasangan di sini berkahwin dalam keadaan bogel manakala para tetamu lain memakai pakaian, lapor sebuah akhbar semalam.
Pasangan itu, Melanie Schachner, 26, dan Rene Schachner memilih untuk berbogel bagi menjadikan majlis perkahwinan mereka sebagai sesuatu yang boleh diingati buat selama-lamanya.
Melanie berkata: "Kami tidak malu mengenai tubuh kami dan kami mahu melakukan sesuatu yang berlainan. Ia pastinya akan menyelamatkan kos pakaian perkahwinan kami."
Dalam majlis itu, seorang pendaftar perkahwinan yang memakai pakaian menyaksikan pasangan berkenaan membaca ikrar perkahwinan.- Agensi


Kecoh kucing lahir anak anjing?


SEEKOR anak anjing (kanan) dikatakan mencetuskan kekecohan kerana ia dikatakan dilahirkan oleh seekor kucing betina di Yangshan, China baru-baru ini.


YANGSHAN, China - Seorang wanita, Zhou Yun terkejut apabila kucing peliharaannya yang baru melahirkan anak dilihat memelihara seekor anak anjing di belakang rumahnya, lapor sebuah akhbar akhbar semalam.
Yun berkata, dia sudah mengetahui kucingnya itu akan melahirkan anak.
Namun, dia berasa terkejut apabila melihat seekor anak haiwan tersebut seperti anjing.
"Setelah diperiksa dengan teliti memang sah ia anak anjing," kata Yun di sini baru-baru ini.
Menurutnya, haiwan itu turut melahirkan seekor lagi anak yang memang merupakan kucing tetapi ia telah mati.
Namun, dia kini kebingungan bagi meyakini bahawa kucing peliharannya itu telah melahirkan seekor anak anjing.
Yun menyatakan dia memang memelihara seekor anjing yang selalu tidur dan makan bersama kucing betina itu.
Bagaimanapun, seorang presiden sebuah klinik haiwan peliharaan, Lai Xiaoyun berkata, adalah mustahil kucing boleh melahirkan anak anjing.
Menurut Xiaoyun, kucing itu mungkin menemui seekor anak anjing dan membawa ia pulang selepas seekor anak haiwan itu mati semasa dilahirkan.
"Kucing dan anjing merupakan dua spesies berbeza dan amat mustahil ia mempunyai keturunan yang sama," katanya. - Agensi

No comments:

Post a Comment