Saturday, October 23, 2010

SIKAYA BIASA AKAN LUPA...SAKITNYA...MATINYA...ATAU LUPA KALAU ALLAH MISKINKANNYA...

SIKAYA DAN SIMISKIN....SIKAYA CAKAP MEMBELA SIMISKIN...TAPI NI JADINYA...BANYAK LAGI YANG FAKIR MISKIN....ZAKAT KEMANA ..HANYA ALLAH YANG TAHU...

INI KERETA SIKAYA...PANJANG...MEWAH...YANG SELALU BERCAKAP TENTANG PERJUANGAN....

NEGARASIMISKIN

Hidup bawah jambatanHAZMAIN memangku Siti Norafida sambil diperhatikan oleh Siti Faezah di bawah jambatan yang menjadi rumah mereka di Lebuh Raya Besraya, Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Pengguna Lebuh Raya Sungai Besi (Besraya) di sini pasti tidak menyangka sebuah kolong di bawah jambatan yang mereka lalui di situ rupa-rupanya menjadi rumah kepada satu keluarga tiga beranak termasuk bayi mereka yang berusia setahun.
Bersama mereka ialah dua lelaki hidup yang turut merempat, Mohd. Hafiz Abdul Aziz, 30, dari Sepang dan Tan Chee Wah, 44, dari Serdang, Selangor.
Ketua keluarga itu, Hazmain Abdul Jalil, 28, membawa isterinya, Siti Faezah Abu Bakar, 27, dan anak perempuan mereka, Siti Norafida ke bawah jambatan itu sejak empat bulan lalu selepas dihalau dari sebuah rumah kosong yang sebelum itu menjadi tempat mereka berlindung.
Kawasan yang menjadi 'rumah' mereka itu tidak berdinding hanya dilapik dengan kayu sementara untuk mendapatkan bekalan air, mereka terpaksa mencuri air dari paip berdekatan

No comments:

Post a Comment