Sunday, June 27, 2010

ADAKAH CUKUP DENGAN TAUBAT...HUKUM ISLAM TERLEPAS....TAK MUNGKINKE IA BERLAKU LAGI CUMA TAK DIRAKAM AJE..TAK DE NAS ORG BERTAUBAT SYAITAN TAK GODA LAGI...

DUNIA


Rakan-rakan doakan Ariel bertaubatAriel

JAKARTA - Berpuluh-puluh orang peminat penyanyi terkenal Indonesia, Ariel berdoa supaya dia bertaubat atas kesalahan yang dilakukannya ekoran skandal video seks melibatkan dirinya dengan dua wanita mirip pengacara popular Cut Tari dan Luna Maya, lapor sebuah akhbar semalam.
Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Irham kini ditahan polis di sebuah pejabat polis di sini atas dakwaan sebagai suspek dalam kes penyebaran klip video seks itu.
"Kami berdoa supaya Ariel akan kembali ke jalan yang benar. Nama pun manusia, pasti ada salahnya," kata salah seorang peminatnya, Uji ketika ditemui di Muzium Nasional, Jakarta.
Menurut Uji, mereka juga berdoa agar Ariel akan kembali aktif dalam industri muzik.
Para peminat band Peterpan mengenali Ariel melalui lagu-lagunya.
Walaupun kecewa apabila mengetahui Ariel ditahan polis, mereka tetap menyokong kekasih Luna Maya tersebut. - AgensiDUNIA


Luna Maya-Ariel berpelukan


GAMBAR fail 14 Julai tahun lalu menunjukkan Ariel (kiri) dan kekasihnya, Luna Maya di Jakarta.


JAKARTA - Pengacara terkenal, Luna Maya berpelukan dengan kekasihnya, Ariel Peterpan di sebuah pejabat polis selepas mereka berpisah selama enam hari, lapor sebuah akhbar semalam.
"Oh ya, mereka berpelukan di dalam (tahanan)," kata penerbit album bad Peterpan, Capunk dalam laman Twitter miliknya yang menceritakan kunjungan kekasih Ariel itu.
"Mereka makan berdua. Luna bawa makanan banyak sekali. Terus dibahagi-bahagikan dengan yang lain," tambahnya.
Menurutnya, Ariel kelihatan sihat semasa dia melawatnya.
"Tadinya, saya fikir dia bakal bimbang kerana tempatnya agak menyeramkan. Tetapi ternyata tidak, tempatnya nyaman," kata Capunk.
Ariel ditahan di pejabat polis itu kerana dia menjadi suspek dalam pengedaran klip video seks melibatkan Luna Maya dan seorang lagi pengacara Cut Tari.
Sementara itu, siasatan terhadap klip tersebut telah membuka satu lagi rahsia yang agak mengejutkan.
Luna Maya dikatakan telah membuat pengakuan di hadapan penyiasat bahawa dia pernah bernikah pada usianya 14 tahun.
Namun, peguam Luna Maya iaitu Alfrian Bondjol membantah keras-kerasnya berita tersebut dan memberitahu bahawa penyiasat tidak pernah mengajukan soalan mengenai pernikahan yang dimaksudkan dalam gosip tersebut. - Agensi

No comments:

Post a Comment